Om Guran

Jag är född i maj 1954. Min mor var sjuksköterska och min pappa cowboy. Växte upp i Falköping och Mariestad på västgötaslätten. Har en lillebror som heter Johan. Han är idag förutom Rektor en duktig munspelsfixare. Kolla in  fatharp på Facebook. I tredje klass flyttade vi till Mölndal. Gick ut grundskolan där och började i princip jobba direkt. Hade sjukhusjobb fram till 1978.

Öppnade musikaffären Kapten Gitarr i Majorna – Göteborg tillsammans med Ulf Hörberg på hösten 1978. Spelade lite gitarr och sjöng i diverse lokala proggband som Elmarks , Antabus och musikgruppen Sådd. Fick också vara med i Bröderna Hörbergs Bluesband som Ulf och hans bror Per hade startat. Hängde på Hagahuset och Sprängkullen , två allaktivitetshus i Göteborg. På Kapten Gitarr byggde jag ihop min första ljudanläggning av diverse JBL komponenter och sålde detta till den lokala gruppen Svartvitt. Min mentor Gunnar ” Fingers ” Svensson var deras ljudtekniker och tillika reparatör på Kapten Gitarr. Stängde butiken 1982 och gav mig in i ljudbranschen på heltid. Åkte runt med bland annat Bruset och mixade även ljud för lokala band. Frilansade på dåvarande tidningen Showtime med PA – skolan och andra uppbyggeliga artiklar. 1984 fick jag jobb med Tottas Bluesband som ljudtekniker och samtidigt turneledarjobb med Björn Afzelius. Gjorde en sväng med Tom Robinson Band och fick 2-4-6-8 motorway i blodet på riktigt.

Turnerade som tekniker med Ulf Lundell 1991 ( ett inställt gig är också ett gig ) och 1993. Fantastiskt. Uffe är en av de människor jag hyser största respekt för. En riktig konstnär på alla plan.
Hade då startat Bengans Audio & Musik som var en del av Bengans skivaffär. Innan dess var jag delägare i Gothenburg Music City i tre år. En lärorik tid.

1994 i dec startade jag tillsammans med Håkan Alfredsson och Mats Carlsson det som via Audiosonic , Göteborg Audio ,United Audio blev Starlights göteborgskontor. Lämnade bolaget 2008 och jobbade mellan 2008 – 2010 som säljare i distributionsledet på Luthman resp Arva Trading. Drev också företaget Sound Cop AB som sysslade med ljudnivåmätning på konserter. 2010 startade jag tillsammans med Kristian Kavale AV 1 AB som blev min huvudsakliga arbetsplats fram till dec 2017. Sålde mina aktier och skaffade en lokal på Hisingen i Göteborg. Kapten Gitarr fick andas igen efter 38 års semester.  Har de senaste tjugo åren spelat gitarr och sjungit. På musiksidan kan ni läsa om detta. Försöker hålla ljudchopsen uppe genom att sköta ljudet på Göteborgs bluesfest som arrangeras en gång varje år. En genre som ligger mig varmt om hjärtat och som jag känner att jag behärskar. Jag har fru , 3 döttrar och ett barnbarn, även där en tjej.

Det är få förunnat att kunna försörja sig på sitt intresse och sin hobby. Jag känner mig oerhört privilegierad som kunnat göra detta. Och fortfarande gör det. Ett bra liv.